.

.

piątek, 16 listopada 2012

Prosta pasta z zielonym pesto i suszonymi pomidorami

Gotowanie z półproduktów? Czemu nie. Gdy się spieszę bądź specjalnie nie mam ochoty na długie siedzenie w kuchni jest to świetny sposób na szybkie i smaczne gotowanie. 
W tym wypadku postawiłam na zielone pesto (które samo w sobie jest smacznie przyprawione) oraz słodkie suszone pomidory w zalewie. Oba smaki tworzą genialną kompozycje i zadowolą niejedno wybredne podniebienie. 

Składników na 2 małe porcje lub jedną dużą.

Składniki:
  • 3 łyżki zielone pesto (opcjonalnie, można więcej lub mniej)
  • 8 suszonych pomidorów (opcjonalnie)
  • 1 średniej wielkości cebula
  • makaron spaghetti
Sposób przygotowania: 
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Cebulkę siekamy w piórka, suszone pomidory w paski. Na rozgrzany olej dodajemy cebulę, jak zmięknie dorzucamy pomidory i pesto. Chwilę wszystko razem trzymamy na patelni, dorzucamy makaron i danie gotowe!:)

Ja bardzo często dodaję jeszcze pierś z kurczaka podsmażoną w ziołach i czosnku jednak w tym wypadku akurat nie miałam.



Smacznego:) 

PS. Zdjęcia robione równie szybko co danie stąd ich jakość i przekaz nie najdokładniejszy.  ;) 

1 komentarz: