.

.

sobota, 25 maja 2013

Szybkie i pikantne leczo

Lubie potrawy jednogarnkowe, a to leczo podpatrzyłam u mojej współlokatorki. Proste i szybkie, a przede wszystkim dla jednej osoby wystarczy na więcej niż jeden obiad. 


Składniki: 

  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 kiełbasy śląskie
  • 2 ząbki czosnku
  • pół papryczki chilli
  • przecier pomidorowy
  • 2 łyżki śmietany
  • pieprz,sól
  • masło 

Sposób przygotowania: 
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostki, cukinie w półksiężyce, czosnek i kiełbasę w plastry, a chilli drobno siekamy. Na dnie głębokiego garnka roztapiamy masło, dodajemy cebulę z czosnkiem i chilli. Lekko podsmażamy i dodajemy paprykę i kiełbasę. Mieszamy, lekko podduszamy i dodajemy cukinię. Jak warzywa zmiękną jeszcze bardziej dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz i śmietanę. Dokładnie mieszamy i trzymamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając jeszcze przez ok. 5 minut iiiiiiiiii gotowe!
Smacznego:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz