.

.

niedziela, 16 listopada 2014

Jajko w avocado

Po fazie na omlety, dziś avocado w wersji śniadaniowej. 
Gdy przepis na jajko w avocado zobaczyłam na stronie Kwestia Smaku wiedziałam, że muszę to wypróbować na sobie. 
MNIAM! Nie spodziewałabym się, że takie połączenie będzie tak pyszne. Ja do swojego jajka w avocado dobrałam grzanki z chorizo, a całość posypałam tartym serem Manchego. 

 
Jeśli chodzi o przepis to trzymałam się ściśle wskazówek z Kwestia smaku, dlatego odsyłam do oryginalnego przepisu OOO TU! :)

A w kwestii przypraw, to na swoją połówkę avocado dodałam chilli, ociupinkę czosnku granulowanego, oregano, sól oraz pieprz.

Co do jajka - najlepiej żeby było małe, w inny przypadku może się "rozlać" podczas pieczenia. Ja niestety miałam duże, więc nie wlewałam całego białka. 
Najpyszniej jest gdy żółtko nie jest ścięte, więc nie trzymajcie naszych pyszności za długo w piekarniku!



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz