.

.

poniedziałek, 15 grudnia 2014

Naleśniki z kremem z białej czekolady, migdałami i Baileys'em

Słodkość nad słodkościami!
Ale czego się nie robi aby zadowolić swojego łasucha?!

Tym razem postanowiłam zrobić mix ulubionych składników mojego chłopaka i podać je z cienkimi naleśnikami. Bomba kaloryczna i radość gwarantowana!
Jednak aby nie było za słodko, postanowiłam roztopić białą czekoladę i zmieszać ją z białym serkiem śniadaniowym. Takie nadzienie nie zdominowało smakiem naleśników, oraz pozwoliło na dokończenie porcji, bez wcześniejszego przesłodzenia organizmu. ;) 
Migdały również działają na zniwelowanie (chociaż ociupinkę) ilości kalorii,a dodają chrupkości i lekkiej goryczy całemu daniu.


Składniki: (na 1 porcję)

  • 2 naleśniki
  • 100g twarożku już ze śmietaną
  • 50g białej czekolady
  • 50ml Baileysa
  • garść płatków migdałów 



Sposób przygotowania: 
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Gdy się roztopi, zmieszać z serkiem. Na ciepłym naleśniku rozsmarować nadzienie, obsypać migdałami. Złożyć w trójkąty. Oblać Baileys'em, udekorować migdałami.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz