.

.

sobota, 31 grudnia 2011

"Paszteciki" z kapustą z grzybami w cieście francuskim.

Nie lubię marnować jedzenia, a mądre wykorzystanie "resztek" jest praktyczne, pozwala zaoszczędzić i smakuje. Ja z resztek z kapusty z grzybami zrobiłam paszteciki w cieście francuskim. Do pracy zamiast kanapki, zapite gorącym kubkiem - pasują znakomicie. 


Skład:
  • kapusta z grzybami - 1 miseczka.
  • 1 ciasto francuskie
  • oliwa albo masło 

Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania jest niemożliwie prosty i nie zabiera więcej niż 15 minut.
  • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie/tacy, kroimy na prostokątne części. 
  • Na każdą część nakładamy kapustę z grzybami - około 1 - 2 łyżki i zawijamy. 
  • Gdy zrobimy już wszystkie, układamy na blaszy papier do pieczenia, kładziemy nasze paszteciki, lekko nacinamy nożem u góry. 
  • W garnuszku roztapiamy łyżeczkę masła i smarujemy górną powierzchnię ciastek. 
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 15 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz