.

.

środa, 7 marca 2012

Ciemny makaron z sosem z tuńczyka

Lubię wracać do domu i widzieć, że moje kuchenne eksperymenty inspirują moją mamę do wprowadzania do rodzinnego menu nowych smaków. Dziś ciemny makaron z sosem z tuńczyka - znalezisko mamy.


Skład: (na 3- 4 osoby)
  • 2 puszki tuńczyka w całości w sosie własnym
  • 250g ciemnego makaronu - świderki
  • 2-4 ząbki czosnku (wedle uznania)
  • 1 cebula
  • zielona cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • troche mleka (około 50ml)
  • pieprz, sól
  • oliwa + trochę masła


Przygotowanie:
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Na patelni podgrzewamy oliwę z kawałkiem masła. Wrzucamy na to poszatkowaną cebulę. Dodajemy tuńczyka z sosem, majonez, mleko, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną zieloną cebulkę. Mieszamy aż składniki utworzą spójną całość. Makaron polewamy sosem przed podaniem. 


Smacznego! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz