Aby wspomóc się i nie zepsuć niczego, posłużyłam się tym przepisem ze strony p. Kuronia. Poniżej praktycznie identyczny co ten na stronie, z małymi zmianami.
Składniki: (na 3-4 porcje)
- 1 opakowanie makaronu świderki
- 1 puszka pomidorów całych
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1-2 łyżki przecieru pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- 1 słoik 300g czarnych oliwek (ja kupiłam w Lidlu)
- 1,5 dużej cebuli
- świeżo mielony pieprz, sól
- szczypta oregano oraz bazylii
- olej/oliwa
Cebulę pokrojoną w piórka oraz przeciśnięty czosnek przez praskę podsmażamy na oleju. Następnie dorzucamy pokrojone oliwki. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty. Na końcu wlewamy puszkę pomidorów i przecier. Doprawiamy przyprawami. Całość trzymamy na ogniu tak długo aż zgęstnieje.
Smacznego:)
Dokładnie tego na dzisiaj potrzebowałem :D
OdpowiedzUsuń