Skład: (na 2 porcje)
- 1 mała pierś z kurczaka
- pół dużej zielonej papryki
- niecała połówka cukinii
- 4 plastry sera włoskiego (swój kupiłam w Lidlu w całości)
- 3 ząbki czosnku
- 1 śmietana 12%
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- Pół opakowania makaronu świderki
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, cukinię w paski a paprykę i kurczaka w kosteczki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę, po chwili dodajemy kurczaka i cukinię. Obsypujemy całość solą i pieprzem oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy aż papryka zmięknie a kurczak się zarumieni. Dodajemy śmietanę, majonez i zioła prowansalskie. Na sam koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę ser.
Ja na patelnię dorzucam jeszcze makaron by wszystko dokładnie się zmieszało.
Ja na patelnię dorzucam jeszcze makaron by wszystko dokładnie się zmieszało.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz