Składniki:
- 2 serki camembert
- 1 gotowe ciasto francuskie
- 8 czarnych oliwek
- 4 suszone pomidory w zalewie
- 1 sos do sałatek knorr
- olej/oliwa
- ocet winny
- 1/2 sałaty lodowej
- 1/2 cebuli
Sposób przygotowania:
Oliwki kroimy w plasterki, pomidory w paski. Ciasto francuskie przekrawamy na pół i na środku każdej połówki kładziemy serek. Na górę układamy oliwki, pomidory i oblewamy to łyżeczką zalewy z pomidorów. Całość zaklejamy w sakiewkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na 30 min. (grzałka góra - dół).
Po przekrojeniu wygląda pysznie! ;) Ja natomiast lubię filety z kurczaka w cieście francuskim. Na fileta kładę ser żółty, czasem ogórek lub pieczarki, doprawiam, ciasto na którym leży filet kroje na końcach w paski przez co ładnie je potem zaplatam jak warkocz, obejmując cały "farsz" ;)
OdpowiedzUsuń