Składniki: (na dwie porcje)
- 1 duża pierś z kurczaka
- sól, pieprz
- granulowany czosnek, zioła (moja niezastąpiona mieszanka)
- 1 jajko
- garść migdałów
- mąka pszenna
Właściwie to cóż skomplikowanego może być w przygotowaniu kotletów;)
Rozbijamy podzieloną na 2 części pierś z kurczaka, najlepiej przez folię aby mimo rozbijania utrzymać mięso w całości. Oprószyć przyprawami.
Do jednej miski wsypać mąkę, do kolejnej rozpić jajko, a do ostatniej migdały. I kolejno obie piersi obtaczamy w mące, jajku i migdałach. Smażymy na rozgrzanej naoliwionej patelni, jednak ważne jest aby nie spalić migdałów gdyż będą gorzkie.
Reszta składników dania dowolna. Ja jedną wersję zrobiłam z ryżem, drugą z dufinkami a całość podałam z gotowanymi brokułami.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz