A więc koniec bezsensownego biadolenia, podaje przepis ;)
Składniki: (na 3 porcje)
- 200g kurek
- 400g mięsa z piersi kurczaka
- 1,5 cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 3 - 4 łyżki śmietany 18%
- 50g serka topionego klasycznego
- liść laurowy, ziele angielskie
- sól, pieprz
- 250g - 300g makaronu penne
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurki opłukujemy i rozdzielamy na mniejsze części. Cebulę szatkujemy, kurczaka kroimy w drobne kosteczki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i wyciskamy czosnek. Po chwili dodajemy kurczaka i solimy. Jak mięso się zarumieni, dodajemy grzyby i dusimy, mieszając co jakiś czas przez około 3 minuty. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie (2-3 kuleczki) i śmietanę. Jak śmietana nieco zgęstnieje, dodajemy serek topiony i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz