Po fazie na omlety, dziś avocado w wersji śniadaniowej.
Gdy przepis na jajko w avocado zobaczyłam na stronie Kwestia Smaku wiedziałam, że muszę to wypróbować na sobie.
MNIAM! Nie spodziewałabym się, że takie połączenie będzie tak pyszne. Ja do swojego jajka w avocado dobrałam grzanki z chorizo, a całość posypałam tartym serem Manchego.
Jeśli chodzi o przepis to trzymałam się ściśle wskazówek z Kwestia smaku, dlatego odsyłam do oryginalnego przepisu OOO TU! :)
A w kwestii przypraw, to na swoją połówkę avocado dodałam chilli, ociupinkę czosnku granulowanego, oregano, sól oraz pieprz.
Gdy przepis na jajko w avocado zobaczyłam na stronie Kwestia Smaku wiedziałam, że muszę to wypróbować na sobie.
MNIAM! Nie spodziewałabym się, że takie połączenie będzie tak pyszne. Ja do swojego jajka w avocado dobrałam grzanki z chorizo, a całość posypałam tartym serem Manchego.
Jeśli chodzi o przepis to trzymałam się ściśle wskazówek z Kwestia smaku, dlatego odsyłam do oryginalnego przepisu OOO TU! :)
A w kwestii przypraw, to na swoją połówkę avocado dodałam chilli, ociupinkę czosnku granulowanego, oregano, sól oraz pieprz.
Co do jajka - najlepiej żeby było małe, w inny przypadku może się "rozlać" podczas pieczenia. Ja niestety miałam duże, więc nie wlewałam całego białka.
Najpyszniej jest gdy żółtko nie jest ścięte, więc nie trzymajcie naszych pyszności za długo w piekarniku!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz