Składniki:
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 2 kiełbasy śląskie
- 2 ząbki czosnku
- pół papryczki chilli
- przecier pomidorowy
- 2 łyżki śmietany
- pieprz,sól
- masło
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostki, cukinie w półksiężyce, czosnek i kiełbasę w plastry, a chilli drobno siekamy. Na dnie głębokiego garnka roztapiamy masło, dodajemy cebulę z czosnkiem i chilli. Lekko podsmażamy i dodajemy paprykę i kiełbasę. Mieszamy, lekko podduszamy i dodajemy cukinię. Jak warzywa zmiękną jeszcze bardziej dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz i śmietanę. Dokładnie mieszamy i trzymamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając jeszcze przez ok. 5 minut iiiiiiiiii gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz