Postanowiłam połączyć je z prostym sosem śmietanowo-ziołowym i świeżą zieloną cebulką. Smaki przyjemnie się uzupełniały, sos nie przyćmił smaku makaronowych uszek - idealnie!
Tak więc do tego niesamowicie prostego dania potrzebujemy..
Składniki: (na 2 osoby)
- 1 opakowanie czarnego tortellini (występuje ono podczas tygodni 'de luxe' w lidlu')
- 200ml śmietany 18%
- mała cebula
- ząbek czosnku
- mieszanka ziół (ja wykorzystałam również zakupioną w lidlu mieszankę ziół do sosów serowo - ziołowych)
- zielona cebulka
- olej
Sposób przygotowania:
Tortellini gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, a czosnek albo siekamy albo przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę i czosnek, mieszając co jakiś czas czekamy aż się zarumienią. Dodajemy śmietanę, zioła, sół i pieprz. Czekamy aż zgęstnieje i voila - gotowe!
Układamy tortellini na talerzu, oblewamy sosem i na sam koniec posypujemy posiekaną zieloną cebulką.
Smacznego!:)
Pycha, tortellini z Lidla również lubię, szczególnie z oferty Deluxe, ja próbowałam z grzybami, naprawdę pyszne :)
OdpowiedzUsuń