Dziś, po raz kolejny, postanowiłam przygotować kolejny z przepisów z mojej ulubionej kulinarnej strony - kwestiasmaku.com.
Jako iż Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami postawiłam na domowe Pate, czyli pasztet, którym mam zamiar urozmaicić mój wielkanocny stół.
NIEBO W GĘBIE! Tyle mogę powiedzieć. Po za kolejny nie zwiodłam się na przepisach pani Asi.
Paté w oryginalnym przepisie zrobione jest z kurzej wątróbki. Ja, przez moje niedopatrzenie, zrobiłam go z wątróbki cielęcej i mimo wielu obaw - wyszło pysznie. Także dla tych, którzy mieliby popełnić ten sam problem co ja - nie martwcie się, wyjdzie pysznie!
Smak pasztetu jest lekko słodkawy, za sprawą gruszki i odrobiny whiskey, które się w nim znajdują.
Na kwestiasmaku.com poza ogórkami, jako dodatek występuje też konfitura żurawinowa, co mam zamiar sprawdzić w kolejnych dniach.
Póki co jednak, odsyłam Was do oryginalnego przepisu i gorąco zachęcam do zaserwowania owego pysznego pasztetu na waszych wielkanocnych stołach! -->> Pate z kurzych wątróbek
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz