Skład na ciasto: (około 12 naleśników)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 350ml mleka
- 2 łyżki stopionego masła
- szczypta soli
- 5 bananów
- sok z połówki cytryny
- 1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Banany kroimy na plastry, wrzucamy na patelnie z rozgrzanym masłem, dolewamy soku z cytryny. Przekładamy do miski, czekamy aż ostygną i dodajemy jogurtu. Miksujemy blenderem. Mus zawijamy w naleśniku. Dla estetyki można całość przyozdobić plastrami banana. Do pokreślenia smaku przydałby się sos czekoladowy - ja akurat nie miałam, nad czym ubolewam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz