Skład: (na dwie osoby)
- 8 cannoli
- mała lub 1/2 piersi z kurczaka
- 1 puszka pomidorów
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 plastry sera
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie, majeranek.
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na małe kostki, cebulę i czosnek szatkujemy. Na dno średniej wielkości garnka wlewamy olej. Dorzucamy cebulę i czosnek, czekamy aż trochę się zeszkli. Wlewamy do tego puszkę pomidorów i przecier. Czekamy aż lekko się podgotuje i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Kawałki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na małej patelni. Następnie cannoli nadziewamy kawałkami kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym obok siebie. Całość zalewamy sosem pomidorowym, a na górze okładamy kawałkami sera. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, na około 25 - 35 minut. Najważniejsze jest aby makaron zmiękł - wygodnie sprawdzać to długą wykałaczką.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz